Kom kasteel Keenenburg beleven

De komende zaterdagen t/m 11 september kan men tussen twee en vier uur op drie plaatsen een uniek beeld krijgen van de grootsheid van kasteel Keenenburg.
De Dorpskerk van Schipluiden is van 13.00 tot 16.00 uur opengesteld. Het rijke interieur verraadt de aanwezigheid van de heren en vrouwen van de Keenenburg. Extra te zien zijn vijf loden naamplaten van doodskisten van enige hoofdbewoners van het kasteel.

In de kas, achter restaurant Indigo en grenzend aan de kasteeltuin, is een tentoonstelling te zien van de opgraving van de hoofdtoren van de Keenenburg in 1976. Foto’s tonen de gevonden funderingen en oude tekeningen van het kasteel. De Stichting Beleving kasteel Keenenburg vraagt de bewoners van Schipluiden om mee te denken over de visualisatie en het gebruik van het kasteelterrein.

In Museum Het Tramstation is een vaste opstelling te zien van de maquette van de Keenenburg en van de bodemvondsten. In het museum is momenteel meer te zien. In twee kamers wordt het verhaal verteld van de trekvaartroute tussen Delft en Maasssluis/Vlaardingen. In de nieuw aangebouwde luifel van het tramstation wordt op zes banners een Ode aan Midden-Delfland gebracht. Ze tonen prachtige afbeeldingen van waardevolle landschappen in het gebied.

Het museum en de kas zijn elke zaterdag van 14.00-16.00 uur geopend. In het museum kan men ook op woensdagmiddag terecht. De toegang is kosteloos.