Over boeken en boekbinden

Op zondag 5 februari is Museum Het Tramstation te Schipluiden van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Hier is een persoonlijke keuze uit het boekenbezit van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden te zien, gemaakt door de bibliothecaris Oc Spinnewijn. De vaste boekbinder van het museum, Jan Mooijman, geeft op die zondag vanaf 14.30 uur een demonstratie van zijn ambachtelijk werk. Ook zal hij een aantal bijzondere resultaten tonen.

Op woensdagavond 8 februari bespreken acht leden van Oud-Schipluiden in het Anker achter de Dorpskerk, Dorpsstraat 3 te Schipluiden een boek dat van belang is voor de streekgeschiedenis. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Later op de avond wordt de boekententoonstelling in het museum bezocht. Belangstellenden zijn voor beide activiteiten hartelijk welkom.