Expositie over vervoer op Koningsdag in Museum Het Tramstation

Op donderdagmiddag 25 april opent Bart de Leede, de nieuwe wethouder van onder andere verkeer en mobiliteit, in Museum Het Tramstation te Schipluiden de tentoonstelling ‘De geschiedenis van het vervoer in Midden-Delfland’. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is deze expositie van 11.00-17.00 uur voor het eerst te zien.

Vooroorlogse foto van een vaartochtje met kinderen op Koninginnedag te Schipluiden.

De tentoonstelling gaat over het vervoer: van de middeleeuwse berrie tot en met De Mus, een kleinschalig vervoerproject in de gemeente. Er is aandacht voor het transport over water, zowel in de polder als op het buitenwater en voor het klein vervoer over de weg, bijvoorbeeld de hondenkar en de fiets. Ook is de ontwikkeling van het transport per vrachtauto te zien. Talloze foto’s, maar ook bijzondere attributen, geven een interessant beeld van het vervoer in Midden-Delfland door de eeuwen heen. Bezoekers zijn hartelijk welkom.

De tentoonstelling is t/m half december 2024 te zien. Openingstijden: woensdag, zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur.