Tentoonstelling Verzamelingen


Nieuw in Museum Het Tramstation te Schipluiden is een tentoonstelling bestaande uit een aantal bijzondere verzamelingen. Zes personen tonen tot begin maart hun collectie.

In de tentoonstelling betreft de volgende onderwerpen: een aantal aparte theepotjes uit Engeland, een selectie Avon parfumflesjes, geurhangers en zeepjes. Avon is voortgekomen uit The California Perfume Company, opgericht in 1886. Een verzameling Nandi’s (houten stieren) uit India, die door kinderen als speelgoed werden gebruikt. De stier Nandi beschermde de god Shiva. Vervolgens is een reeks boeken te zien over Tijl Uilenspiegel, een legende uit Vlaanderen. Verder oude gezelschapspellen, waaronder een flipperkastspel uit 1930. Ten slotte is er een uitstalling van oude weeg- en meetinstrumenten met gewichten uit de periode 1800 tot 1960.

Avon parfumflesjes, geurhangers en zeepjes.

Ook nieuw in het museum is een kleine expositie over de geschiedenis van Sion: klooster, buitenplaats en tuinbouwgebied. De tentoonstelling ‘Ode aan het landschap van Midden-Delfland’, in de nieuwe luifel van het museum, is verlengd. Daarnaast zijn er vaste opstellingen over de WSM, de trekvaart en kasteel Keenenburg.

Nandi’s (houten stieren) uit India.

Bezoekers zijn hartelijk welkom op woensdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis; de QR-toegangscode wordt gecheckt. In het museum is een looproute uitgezet.