Geïnspireerd door de Haagse School

In het Monumentenweekend, op zaterdag en zondag 12 en 13 september, is Museum Het Tramstation te Schipluiden van 11.00-17.00 uur geopend.

Hier is een tentoonstelling te zien van werk van Delftse en lokale kunstenaars die geïnspireerd zijn door de schilders van de Haagse School. De presentatie is door de verscheidenheid heel bijzonder. Het betreft allerlei technieken en een groot aantal locaties in Den Hoorn en Schipluiden. De oudste werken dateren uit het midden van de negentiende eeuw, de jongste zijn door huidige kunstenaars recent gemaakt. Op zaterdag en zondag vinden er van 14.00 tot 16.00 uur in het museum demonstraties plaats van enkele ambachtslieden, zoals een boekbinder, een restaurator en een houtdraaier.

In het Oude Raadhuis van Schipluiden aan de Dorpsstraat worden op beide dagen foto’s getoond van de Bevrijdingsoptocht in Schipluiden in 1945. Ook is er een film te zien van het schip ‘Nooit Volmaakt’, dat tijdens de oorlog Engelandvaarders heeft overgebracht.

De toegang voor beide evenementen is vrij.