‘t Gemak dient de mens

9 oktober 2010. Met een oorverdovend geluid uit de enorme ratel draaide Henk Kroon de nieuwe tentoonstelling “‘t Gemak dient de mens” in museum Het Tramstation open. Deze ratel werd vroeger in Vlaardingen gebruikt om te vertellen dat de tonnenboer er aan kwam. De tentoonstelling geeft een overzicht van het latrinair gebeuren door de eeuwen heen. Veel foto’s en afbeeldingen, ook uit de directe omgeving, en aangevuld met voorwerpen illustreren wat er vroeger bij kwam kijken als men ‘naar het toilet’ ging.

't Gemak dient de mens
‘t Gemak dient de mens in museum Het Tramstation
Openingstijden: zaterdag en de 1ste zondag van de maand 14.00-16.00 uur; toegang: gratis (eigen bijdrage).
Bij de tentoonstelling is een syllabus verkrijgbaar.
De tentoonstelling duurt van 9 oktober 2010 t/m 3 april 2011.