Landschapsbiografieën van Midden-Delfland

Opvallende kijkjes op het landschap in het verleden en heden, met ook een blik op de toekomst TU Delft i.s.m. Historische Vereniging Oud-Schipluiden.

De expositie bestaat uit ontwerpen en landschapswerkstukken van 45 internationale studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij volgden dit jaar de mastertrack Landschap Architectuur van de Faculteit Bouwkunde. De studenten hebben negen weken Midden-Delfland bestudeerd.

De studenten maakten een ‘landschapsbiografie’. Deze analyseert het verhaal hoe en waarom mensen hun omliggende landschap in het verleden steeds hebben veranderd. De veranderingen in het landschap vormen de basis van het verhaal en de mensen die het landschap veranderden zijn de auteurs. Het (historisch) gebruik en de betekenis van het landschap worden op deze wijze onderzocht en gevisualiseerd. De verhalen die hieruit naar voren zijn gekomen, zijn door de studenten verbeeld in een ‘object’ waarin erfgoed een leidend motief vormt.

De tentoonstelling duurt nog tot half januari 2023.