Long-Winded Woods in Museum Het Tramstation

Op zaterdagmiddag 9 juli speelt het ensemble Long-Winded Woods in Museum Het Tramstation in Schipluiden. Met maar liefst acht fagotten wordt licht klassieke muziek ten gehore gebracht. Tegelijkertijd kan de expositie ‘Caecilia Schipluiden 100 jaar’ bekeken worden. Deze muzikale expositie geeft bovendien een overzicht van bijna 150 jaar muziekverenigingen in Midden-Delfland.

De twee fagotten van Caecilia Schipluiden

In het harmonieorkest van Caecilia Schipluiden bespelen twee muzikanten de fagot, een instrument met een heel eigen geluid. De fagot speelt bijvoorbeeld de rol van de opa in het muziekstuk ‘Peter en de Wolf’ en de tovenaarsleerling in Disney’s Fantasia. Acht fagotten bij elkaar is een zeldzame samenstelling met een unieke klank en dat belooft een genot voor het oor.

Het fagot-octet Long-Winded Woods zal twee keer optreden, om 14:00 en 15:00 uur, de toegang is gratis. Museum Het Tramstation is geopend van 14:00- 16:00 uur. Website: www.tramstationschipluiden.nl.