Museumweekend in Museum Het Tramstation

Op zaterdag 9 en zondag 10 april is Museum Het Tramstation in Schipluiden in het kader van de Museumweek van 11.00-17.00 uur geopend. Te zien is de nieuwe tentoonstelling over het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging Caecilia. Ook wordt er aandacht besteed aan de muziekverenigingen die Caecilia in Midden-Delfland voorgingen. Het is een afwisselende en rijk gedocumenteerde tentoonstelling, die wordt geïllustreerd met talloze sfeerfoto’s en originele muziekattributen.

In het museum zijn verder te zien: een overzicht van de geschiedenis van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij (WSM), van de trekvaartroutes door Midden-Delfland en van kasteel Keenenburg. Op zondag 10 april is er om 15.00 uur een rondleiding, waarin onder andere wordt verteld over de geschiedenis van het tramstation en de bewoners van de Keenenburg. De toegang tot het museum is gratis. Na afloop is een gift van harte welkom.