Museum Het Tramstation in Schipluiden open

De tentoonstelling ‘75 jaar Bevrijding. Oorlogsverhalen en oorlogsattributen’ is verlengd tot het einde van dit jaar.

Een nieuw recent verkregen attribuut is een zak cement, afkomstig uit een sloot bij de Algemene Begraafplaats in Schipluiden. In het laatste oorlogsjaar heeft het lokale verzet een groot aantal cementzakken in het water gedumpt. Dit was geen gelukkige actie, omdat de Duitsers dit direct opmerkten. Er moesten nieuwe zakken cement komen en er werd een geldbedrag gevorderd. Als aan deze eisen niet voldaan werd, zou een deel van het dorp Schipluiden in brand worden gestoken… Het is slechts één van de vele oorlogsverhalen in het Museum. Daarnaast is een groot aantal originele oorlogsattributen te zien. Het is een boeiende tentoonstelling.

De openingstijden zijn woensdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. In het Museum gelden de coronaregels.