Expositie Abtswoude

In Museum Het Tramstation te Schipluiden is de tentoonstelling ‘Abtswoude, de grote veranderingen’ te zien. Het gaat over de annexatie door Delft van het poldergebied Abtswoude ten behoeve van de bouw van de woonwijken Poptahof, Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de boerderijen die vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw moesten wijken voor de stedelijke bebouwing. Ook de veranderingen in het buitengebied – nu Midden-Delfland – worden besproken. Hier groeide de dichter H.K. Poot op.

A.s. zaterdag – Midden-Delflanddag – is het museum geopend van 11.00-17.00 uur. Normale openingstijden: woensdag, zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. Adres: Otto van Zevenderstraat 2 te Schipluiden.

ABtswoudseweg5. Foto gemeente Den Haag.