Geschiedenis beleven in Het Tramstation

Museum Het Tramstation Schipluiden en de Historische Vereniging Oud-Schipluiden hebben het plan opgevat nog meer te gaan doen met digitale technieken. De afgelopen jaren zijn vrijwel alle foto’s, prenten en schilderijen gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat dit materiaal binnenkort interactief in het museum te bekijken is. Een tweede digitaal project is de ‘Groeikaart van het Westland’ (het gebied dat wordt bepaald door de gemeenten Westland en Midden-Delfland en de dorpskernen Hoek van Holland en Loosduinen). Het is een gezamenlijk project van de historische werkgroepen en verenigingen in dit gebied en bestaat uit twee delen. Het eerste is een animatiefilm die het ontstaan van het Westland in beeld brengt. Het tweede is een interactieve website over ‘het Westland’ waarbij op de historische kaarten veel historische informatie beschikbaar komt voor een breed publiek. Den Haag heeft al zo’n website, nl. de Haagsche Kaart (www.haagsekaart.nl).

ExpokerkenpadenLoswaldeBonnenOm bovenstaande ambities te kunnen verwezenlijken is een vernieuwing en uitbreiding van de computerapparatuur van het Tramstation gewenst. De huidige computers met Windows Vista zijn inmiddels ver ‘over de tijd’ en een nieuwe computer met aanraakbeeldscherm is nodig in het museum. Tijdens de opening van de expositie over de kerkenpaden in Midden-Delfland op 11 december j.l. maakte Hen Keijzer van Stichting Loswal De Bonnen bekend dat de aanvraag voor een donatie voor aanschaf van computerapparatuur was gehonoreerd. Henk Groenendaal van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden mocht uit handen van Hen Keijzer deze toezegging ontvangen. Hiermee kan de Historische Vereniging Oud-Schipluiden aan de slag om Museum Het Tramstation nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers en hen de geschiedenis van Schipluiden en Midden-Delfland in beeld te laten beleven.