Extra openingstijden Museum Het Tramstation

In het Museumweekend op 18 en 19 april is Museum Het Tramstation, Otto van Zevenderstraat 2 in Schipluiden, geopend van 10.00-17.00 uur. Hier is een bijzondere tentoonstelling te zien over de oorlogsjaren in Schipluiden, Den Hoorn en ’t Woudt. Naast een groot aantal originele objecten, waaronder vier verschillende militairen en hun attributen, worden er surrogaatartikelen en onderdelen van een Spitfire getoond. Ook staat er een model van de Nooit Volmaakt, een schip uit Schipluiden dat een groot aantal Engelandvaarders tijdens de oorlog heeft overgebracht. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan een aantal  opmerkelijke oorlogsverhalen, bijvoorbeeld over de bezetting van ’t Woudt door Duitse militairen, joodse onderduikers in Schipluiden, de tankgracht in Den Hoorn en de ervaringen van dorpsgenoten die in Duitsland te werk gesteld waren.  De tentoonstelling is erg afwisselend en boeiend voor ouderen en jongeren. De toegang is gratis.