Het Rijcke Woudt

In Museum Het Tramstation te Schipluiden is tot eind juni 2014 de tentoonstelling Het Rijcke Woudt te zien. Uitgangspunt voor de samenstelling van de expositie was het boek van Jacques Moerman over ’t Woudt. Het is een afwisselende tentoonstelling, waarin met behulp van fraaie foto’s, voorwerpen en teksten de hoogtepunten uit de geschiedenis van het kerkdorp worden belicht.

Aparte aandacht is er voor de kerk: de bouw, de bijzondere pastoors- en predikantsbenoeming, het missaal uit de Middeleeuwen en het onderwijs. ’t Woudt was lange tijd beroemd vanwege de productie van boter en kaas. Deze producten kwamen ook aan het grafelijke hof in Den Haag en op de markten in Brussel en Antwerpen. Van de Hofwoning zijn de bewoners vanaf 1450 tot nu bekend. Bodemvondsten en attributen voor de boter- en kaasbereiding completeren de tentoonstelling.De openingstijden van het museum zijn: zaterdag, woensdag (vanaf 1 april) en de eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. Adres: Otto van Zevenderstraat 2 te Schipluiden, zie ook de website: www.tramstationschipluiden.nl.