Oude Dorpstaferelen

Vanaf 5 januari tot half april 2013 is elke zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in het tramstation te Schipluiden de tentoonstelling Oude Dorpstaferelen te zien. Het betreffen afbeeldingen van de scheepvaart, de middenstanders en van groepen/verenigingen, zowel van Den Hoorn als van Schipluiden. De foto’s zijn vooral uit de periode 1900-1940 en geven een prachtig beeld van het leven in beide dorpen.

Ook wordt er speciale aandacht besteed aan het feest van de honderdjarige Nederlandse onafhankelijkheid in 1913, naast het bevrijdingsfeest in 1945 het grootste feest in Den Hoorn en Schipluiden. Tientallen foto’s laten zien dat heel veel bewoners moeite hebben gedaan om zich historisch te kleden. Hoewel het fotomateriaal een eeuw oud is, is de scherpte nog altijd verbluffend goed. Voorwerpen uit de vooroorlogse periode completeren de tentoonstelling.

In de museumwinkel zijn diverse boeken te koop die betrekking hebben op het plaatselijke en regionale verleden. De expositie is gratis te bezoeken. Adres: Otto van Zevenderstraat 2 te Schipluiden.