Scholenbezoek Museum Het Tramstation

Ruim 175 kinderen bezoeken het museum voor de tentoonstelling ‘100 jaar WSM 1912-2012’. In de afgelopen twee weken kwamen alle kinderen van de groepen 6 t/m 8 uit Schipluiden voor een museumles naar het tramstation. Ze werkten hier hard aan hun kennis over treinen, bruggen, ladingmeesters en het vervoer. Ze ontdekten dat het vervoer van een paard ƒ 1.50 kostte en een zakje spruiten 5 cent. Voor een retourtje Den Hoorn-Delft moest in de jaren twintig 30 cent betaald worden. Het programma in het museum was voor de kinderen afwisselend, van het uitgebreid invullen van een vragenlijst (met assistentie uit het museum) tot het bekijken van historische filmpjes met muziek uit de periode van de stoomtreinen.

Het enthousiasme van de kinderen én van de (museum-)begeleiding was groot, en de leerlingen genoten van het rijdende treintje. Ook was er een spannende demonstratie die de werking van een stoommachine toonde …en enkele wolkjes opliet..

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met zaterdag 22 december 2012. Ook de speciale syllabus gewijd aan het tramstation en de trambrug is nog beschikbaar. Graag tot ziens in Museum Het Tramstation.