Presentatie over het latrinair gebeuren in vroeger tijden

Tijdens de openstelling van het Museum Het Tramstation te Schipluiden op zondagmiddag 6 maart van 14.00-16.00 uur zal Jacques Moerman vanaf half drie een presentatie houden over het latrinair gebeuren in vroeger tijden.

Beelden van kakhuizen zijn veelvuldig te zien op schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders. Ook tijdens reizen in het buitenland zijn veel opvallende toiletgelegenheden gefotografeerd. Ten slotte wordt stilgestaan bij de privaten in de regio. Bijna alle tuinders hadden tot het midden van de vorige eeuw nog toiletjes boven de sloot. Ziektes als cholera, tyfus en dysenterie kwamen in Midden-Delfland rond 1900 nog regelmatig voor.

In het museum is een uitgebreide expositie over dit onderwerp te zien. De toegang is, ook aanstaande zondag, gratis.